Aşure Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo aşurelik buğday
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 2 su bardağı nohut
- 400 gr kuru kayısı
- 250 gr kuru üzüm
- 250 gr kuru incir
- 100 gr kuş üzümü
- 1, 5 su bardağı fındık
- 2 su bardağı süt
- Toz şeker (göz kararı)
Üzerine;
- Tarçın
- Ceviz
- Yer fıstığı
- Kuş üzümü
- Nar
Aşure Tarifi Yapılışı
Bir gece önceden nohut, fasulye ve buğdayları akşamdan suya koyup ıslatıyoruz. Ertesi gün buğdayları bir tencereye alıp pişiriyoruz. Nohut ve fasulyeyi de ayrı ayrı haşlıyoruz. Haşladığımız buğdaya nohut ve fasulyeyi ekliyoruz. Kuru kayısıları küçük küçük doğrayıp ılık suda 10 dakika bekleyelim. İncirleri de küçük doğrayıp bir tencerede bir taşım kaynatalım ki kara suyu çıksın. Aynı işlemi kuru üzüm ve kuş üzümü içinde yapalım ve bu malzeleri de sırayla ekleyelim. Süt ve şekeri de ekleyelim. Sıcak suyumuz mutlaka hazır olmalı suyu azaldıkça ekleyelim. Kendi damak zevkinize göre şeker ekleyebilirsiniz. Kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynadıktan 10 dakika sonra kıvamını almış olacak sıcakken kaselere dolduralım. İlk sıcaklığı gittiği zaman da üzerini istediğimiz şekilde süsleyelim. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder