Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin;
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gr yumuşamış margarin
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Şerbeti için;
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı
Bir kaba yumurta, şeker, margarin ve sıvı yaği koyup mikser ile iyice çırpalım.
Vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştıralım.
Unu azar azar ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
Hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsimize dizelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında 15 dakika pişirelim.
🌹Şerbeti için şeker ve suyu bir kaba alalım şeker eriyene kadar karıştıralım.
🌹Pişen kurabiyeleri soğuk şerbete batırıp hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alalım.
Vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştıralım.
Unu azar azar ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
Hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsimize dizelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında 15 dakika pişirelim.
🌹Şerbeti için şeker ve suyu bir kaba alalım şeker eriyene kadar karıştıralım.
🌹Pişen kurabiyeleri soğuk şerbete batırıp hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alalım.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder