Tahinli Misket Kurabiye (Sıvı Yağlı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı kıyılmış ceviziçi
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilya
Tahinli Misket Kurabiye (Sıvı Yağlı) Tarifi Yapılışı
Süper lezzetli ağızda dağılan, mis kokulu kurabiyelerimin tarifini paylaşmak istiyorum sizlerle; Çayın kahvenin yanında çok güzel bir ikramlık, 👍👌Öncelikle : sıvı yağ, tahin, pudra şekeri, vanilyayı güzelce karıştırdım. Ardından unu yavaş yavaş yoğurmaya başladım ben 3 su bardağı( 200 ml) un kullandım ama un miktarı değişebiliyor. Kurabiye hamuru toplanıp dağılmıyorsa olmuş demektir. En son ceviz içini koyup hamura yedirdim. Misket köfte büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serili fırın tepsime dizdim. Fırınımı 180 dereceye getirdim ve 20 dk pişirdim. Hemen fırından çıkardım, 20 dk yı geçmesin pişirme süresi, çok çabuk rengi kararıyor. Çok çok lezzetli bayıldık biz, sizlerde mutlaka deneyin sıvı yağla olduğu için ertesi gün bile taptaze kalıyor hemde ağızda katıyağ gibi donma yapmıyor. Ben tavsiye ediyorum sizlere kalmış Afiyet olsun şimdiden 👍💐💐🌺🌺
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder