Frambuazlı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 6 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- Bir tutam tuz
- 2 yemek kaşığı kakao
- 5 yemek kaşığı ılık su
Krema için;
- 2.5 su bardağı süt
- 2 paket krem şanti
- Damla çikolata
- Frambuaz
Üzeri için;
- Frenk üzümü
- Yaban mersini
- Frambuaz
- Eritilmiş sütlü ve bitter çikolata
Frambuazlı Pasta Tarifi Yapılışı
Pandispanyamızı hazırlamak için oda ısısındaki yumurtalarımızın sarısı ve beyazını ayrı kaplara koyuyoruz. Yumurta beyazlarının olduğu kaba bir tutam tuz atarak köpürene kadar çırpıyoruz. Diğer kaptaki yumurta sarılarına da şeker ve ılık suyu ekleyerek şekerler eriyene dek çırpıyoruz. Daha sonra bu kabın üzerine un, kakao, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekliyoruz. Bunları da çırptıktan sonra diğer kaptaki yumurta beyazlarını da bu karışımın üzerine yavaş yavaş söndürmeden ekliyoruz. Bir spatulayla karıştırsak yumurta akları sönmeyebilir. Bu işlemden sonra kek kalıbına karışımı dökerek 170 dereceye ısıttığımız fırında 45 dakika pişiriyoruz. Pandispanya pişip soğuduktan sonra iki parçaya ayırıp sütle ıslatıyoruz. Kekin yüksekliğine göre üçe de ayırabiliriz.
Diğer tarafta krem şanti ve sütü çırpıyoruz, kovam aldıktan sonra üzerine frambuaz ekleyerek biraz daha çırpıyoruz. Sonrasında kekin alt tabanının üzerine hazırladığımız malzemenin yarısını koyarak kaplıyoruz. Dilerseniz meyve parçası yada çikolata damlası koyabilirsiniz. Diğer kek parçasını da üzerine koyarak kremanın kalanıyla pandispanyanın üzerini ve yanlarını kaplıyoruz. Ayrı bir yerde sütlü ve bitter çikolatalarımızı eriterek soğuduktan sonra pastanın bir kenarına döküyoruz.
Son olarak pastamızın üzerini yaban mersini, frenk üzümü ve frambuaz ile dilediğimiz gibi süslüyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder