İrmik Helvası (Ustasından Tarif İle) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 ,5 su bardağı irmik
- 1 avuç dövülmüş ceviz
- 1 ,5 yemek kaşığı tereyağı
ŞERBET İÇİN;
- 1 ,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 yumurta
- 8 yemek kaşığı şeker
İrmik Helvası (Ustasından Tarif İle) Tarifi Yapılışı
Hayırlı günler
Tarif ustasından mutlaka deneyin derim
Öncelikle tavaya 1 buçuk yemek kaşığı tereyağı alıp eritiyoruz. İrmiği ve cevizi ekleyip en kısık ateşte rengi koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kavuruyoruz.
Bir yandan da küçük bir tencereye şerbet için olan malzemeleri ekleyip iyice çırpıyoruz. Kaynadıktan 5 dakika sonra altını kapatıyoruz.
Rengi dönen irmiğe hazırladığımız şerbeti yavaş yavaş ekleyip bir yandan karıştırıyoruz.
Şerbeti iyice çekince 5-10 dakika dinlendirip servis ediyoruz.
(Bu ölçülerle tam 4 servis çıktı)
Afiyet olsun umarım beğenirsiniz ☺
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder